top of page
Micro Influencer Laying in bed Campaign Picture

Society icon växer snabbt i krisen och har stora expansionsplaner – först ut är Norge tillsammans med Bonnierägda Costume Magazine

Svenska techbolaget Society icon växer i krisen – sedan Covid-19 slog till har man sett en explosionsartad tillväxt, öppnat upp kontor i Danmark och expanderar nu till Norge tillsammans med Norges största modemagasin, Bonnierägda Costume Magazine. Norge blir bolagets tredje marknad, med fokus på UK som första nya marknad 2021.

”En ny kultur och kreativ ekonomi växer fram, en röst som blir starkare och starkare – en röst som bygger på att alla med ett kreativt sinne och en telefon idag är sitt eget mediahus, det är den kraften vi vill hjälpa våra partners att ta till vara på och växa med. 2020 har ironiskt nog varit ett fantastiskt år för oss, digitaliseringen har eskalerat under denna kris och samtidigt har marknaden förstått och sett det värde vi skapar med vår unika modell. Tack vare hårt jobb och att fler och fler stora varumärken och partners börjat bjuda in och aktivera sina egna kunder via vår teknik har vår affär ökat snabbt, vilket nu möjliggör stora expansionsplaner för 2021 med flera nya marknader”, säger Mose Haregot, VD och grundare Society icon.

I april stod det klart att man expanderade till Danmark tillsammans med Bonnierägda Benjamin Media och deras Costume Magazine. Genom ”Costume Icons” bjöd man in sina egna läsare och skapade ett community hos Society icon som möjliggjort att tidningens läsare både får chans att skapa innehåll för Costume och för tidningens kommersiella partners och annonsörer – på så sätt har Costume Magazine skapat ett nytt affärsområde och nya intäkter samtidigt som man stärker relationen med sina läsare.

Det är bland annat tack vare samarbetet i Danmark som man nu, tillsammans med Bonnier och Benjamin Media, öppnar upp i Norge för att göra samma sak. I Norge är Costume Magazine det överlägset största mode- och skönhetsmagasinet och ett av de starkaste och högst ansedda magasinen i Norden i det segmentet. Partnerskapet med Society icon och Costume Icons i Norge är ett steg i tidningens långsiktiga strategi att bygga Costume som det största nordiska varumärket inom mode- och skönhetsmedia.


”Med Costume icons vill vi komma närmare våra fantastiska läsare och bjuda in dem att bli en del av vårt team, vår tidning och vårt community. Samtidigt erbjuda effektiva influencerkampanjer till våra partners i detta snabbt förändrade medielandskap där lojalitet och äkthet är viktigare och svårare att nå än någonsin. Vi har sett det värde som skapats med Costume Icons i Danmark och är mycket glada över att utveckla detta partnerskap när Society icon nu lanseras i Norge. Detta är en del av det naturliga nästa steget för det Bonnier-ägda varumärket Costume i strävan att vara det ultimata mode- och skönhetsmedia-varumärket i Norden”, säger Frederik Ohl, nordisk försäljningschef, Benjamin Media

”Costume Magazine är Norges största modemagasin, och den perfekta partnern för oss när vi går in i Norge. Genom vårt partnerskap i Danmark har vi sett hur de delar vår vision om framtidens kommunikation – att bjuda in sin egen publik att bli en del av och stärka deras varumärke, affär och lojalitet. Med ett så otroligt starkt varumärke som Costume är i Norge ser vi fram emot ett fantastiskt partnerskap. Detta är bara början för oss”, säger Mose Haregot, VD och grundare Society icon.

Kampanj, Costume med ny satsing - vil gjøre leserne til influencereLäs artikel

Dagens PS, Bolaget som eskalerar genom krisen: Läs artikel

Let's talk!

Let us improve your marketing and brand loyalty! Turn your consumers and fans into your extended marketing department, build a brand community, do cost and time efficient campaigns - Everyone's influence counts.

Direct Clients

Alexander Kloow, Sales Director 

Former sales at Schibsted. 8+ years of experience in the media industry.  

alexander@societyicon.com

+4670-930 14 38

Media Agency

Marcus Börjel, Head of Media Agencies 

4+ years in MarTech and business development 

marcus@societyicon.com

+4670-499 54 11

ICON Events

Merelle Yakoub, Partner & Head of Events 

5+ years of experience in creative sales and events.

merelle@societyicon.com

+4670-044 16 25

  • TikTok
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page