Zenith VD Malin Asp Benjamin Hailemariam Alexander Kloow Society Icon Marketing

ZENITHS VD GÅR TILL SOCIETY ICON – TECHBOLAGET GÖR TRE TOPPREKRYTERINGAR

Svenska techbolaget Society icon rustar för expansion - nu har man rekryterat tre toppnamn inom den svenska mediebranschen för att ta nästa steg och växa och bredda sin affär ytterligare, både i och utanför Norden.

Zeniths VD Malin Nährström lämnar mediebyrån efter 6,5 år och ansluter till Society icon som CCO (Chief Commercial Officer). 

Jan Kornmann lämnar JCDecaux där han jobbat som både redovisningschef och business controller i 8 år och går in som CFO (Chief Financial Officer).

Alexander Kloow kommer senast från en roll som Client Manager på Schibsted där han med stor framgång jobbat med mediehusets annonsaffär och kreativa paketeringar för många av bolagets kunder de senaste åren. Alexander går in som Partnership Manager och tar ett ansvar för Society icons partnerskap och försäljning.

I somras stod det klart att Live Nations marknadsdirektör Kristofer Åkesson gick in som COO (Chief Operating Officer) i Society icon och nu tar man alltså nästa steg för att växla upp både sin organisation och affär ytterligare.

Society Icon Team Picture with new employee

”Society icon är byggt på människorna som varje dag gör allt för det vi tror på är framtiden. Alla tre har en unik förmåga i sina respektive områden och kommer medföra en ny dynamik i hur vi skapar de absolut bästa värdena för våra partners och iconer. Jag har känt alla tre sedan länge och imponerats av deras kompetens, men framförallt deras vilja att fortsätta utveckla sig själva, vilket kommer vara avgörande i denna snabbt rörliga marknad” säger Mose Haregot, VD och grundare Society icon.

Society icon bygger framtidens medielandskap tillsammans med mediehusen
Society icons vision bygger på att allas röst räknas och att framtidens medielandskap kommer bestå av individen och dess kanaler. Med bolagets plattform och marknadsplats möjliggörs mötet mellan personer (iconer) och varumärken de älskar, och att de kan jobba och göra kampanjer och affärer tillsammans.

”Efter mina 20 år i mediebranschen har jag sett branschen förändras radikalt. Det dramatiska beteendeskiftet som vi sett, och fortfarande ser hända, är avgörande för hur man använder media i sin marknadsföring. Tydligt är att många annonsörer och varumärken har svårt att navigera i detta och hinner inte ställa om, varken organisatoriskt eller i sin mediemix”, säger Malin Nähström och fortsätter:

”Society icons affär och vision är därför otroligt spännande och vi delar syn på framtiden, dvs där den enskilda individen kommer vara central för att bygga lojalitet genom äkthet och relevans. Jag har känt Mose i många år och jag vet att de bygger något unikt och som kommer bli avgörande för varumärken och mediehus framåt. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av detta och tror kunna bidra med min erfarenhet och kunskap och tillsammans med teamet styra oss framåt, uppåt!”

Tillsammans med publicister och broadcasters av olika slag börjar Society icon parallellt bygga en ny affär, där Society icons unika teknik ger mediehusen möjligheten att bjuda in sina läsare, tittare, följare och paketera sin publik och erbjuda marknaden. I en i tid där vårt vår förändrade mediekonsumtion innebär extrema påfrestningar på de traditionella intäkterna kan vi på detta sätt tillsammans hitta nya intäktsströmmar genom att göra publiken en del av deras varumärke (tidningar, TV-kanaler m.m.) och samtidigt stärka och återskapa relationen och lojaliteten dem emellan. 

”Society icon är inne i en ny fas, där vi växt i en otrolig takt inledningsvis det här året, både gällande medarbetare, partners och iconer. Där kommer Malins ledarskap och unika förmåga att knyta ihop det traditionella medielandskapet med det nya vara avgörande för oss. Hennes prestationer har tagit henne till VD-posten på en av Sveriges främsta mediebyråer och det är fantastiskt att hon delar vår tro och kommer leda oss i arbetet att förändra en hel industri - genom att serva våra iconer på bästa sätt och samtidigt fortsätta utveckla vårt erbjudande mot våra partners ” säger Mose Haregot.
 

Dagens Media, Zeniths byråchef slutar – går till Society Icon: Läs artikel

Let's talk!

Let us improve your marketing and brand loyalty! Turn your consumers and fans into your extended marketing department, build a brand community, do cost and time efficient campaigns - Everyone's influence counts.

Direct Clients

Alexander Kloow, Sales Director 

Former sales at Schibsted. 8+ years of experience in the media industry.  

alexander@societyicon.com

+4670-930 14 38

Media Agency

Marcus Börjel, Head of Media Agencies 

4+ years in MarTech and business development 

marcus@societyicon.com

+4670-499 54 11

ICON Events

Merelle Yakoub, Partner & Head of Events 

5+ years of experience in creative sales and events.

merelle@societyicon.com

+4670-044 16 25

  • TikTok
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube