Micro Influencer in large hat

Society icon expanderar till Danmark

Society icon expanderar till Danmark – med Bonnier (Benjamin Media) som första mediehuspartner Svenska techbolaget Society icon växer – mitt i rådande Covid-19-kris slår man nu upp portarna i Danmark, med ett starkt team lokalt och flera kunder klara. Samtidigt går man in i ett strategiskt partnerskap med Bonnier och dess danska filial Benjamin Media.

 

För ett halvår sedan lämnade Live Nations svenska marknadsdirektör Kristofer Åkesson konsertjätten för att bli Society icons COO, och sedan ett par veckor är det klart att Zeniths VD Malin Nährström lämnar mediebyrån efter 6,5 år och ansluter till Society icon som CCO – som ett led i bolagets kommande expansion. Nu tar man första steget utanför Sverige på riktigt.

”Givet det extrema läget i världen just nu ser vi alla både sociala och ekonomiska utmaningar, men också möjligheter. Det är tydligt att digitaliseringen och förflyttningen mot sociala kanaler går ännu fortare just nu, och de partners och mediehus vi jobbar med har ännu större utmaningar med intäkter än tidigare – där fyller vi en viktig funktion, inte bara i Sverige. Danmark är den perfekta första marknaden för oss i vår expansionsresa, och med ett strategiskt partnerskap med bland annat Bonnier och Benjamin Media klara tror vi att vi snabbt kan ta en stor position i Danmark gentemot både varumärken och mediehus”, säger Mose Haregot, grundare och VD Society icon.

Rectangle 7.png

”Vi lever i ett medielandskap som förändras hela tiden, och där behöver vi aktivt jobba med att utveckla vårt erbjudande både mot partners och annonsörer, men även mot våra läsare. Society icon erbjuder en unik möjlighet för oss att bjuda in våra egna läsare och skapa en närmre relation till dem, samtidigt som vi kan erbjuda vår kunder helt nya möjligheter att tillsammans med läsarna skapa innehåll och kampanjer på ett helt nytt sätt. Detta partnerskap innebär ett nytt och superspännande affärsområde för oss där Danmark blir första marknad av flera.”, säger Frederik Ohl, Försäljningsdirektör Benjamin Media (Bonnier)

Society icon bygger framtidens medielandskap tillsammans med mediehusen

Society icons vision bygger på att allas röst räknas och att framtidens medielandskap kommer bestå av individen och dess kanaler. Med bolagets plattform och marknadsplats möjliggörs mötet mellan personer (iconer) och varumärken de älskar, och att de kan jobba och göra kampanjer och affärer tillsammans.

 

Tillsammans med publicister och broadcasters av olika slag börjar Society icon parallellt bygga en ny affär, där Society icons unika teknik ger mediehusen möjligheten att bjuda in sina läsare, tittare, följare och paketera sin publik och erbjuda marknaden. I en tid där vår förändrade mediekonsumtion innebär extrema påfrestningar på de traditionella intäkterna kan vi på detta sätt tillsammans hitta nya intäktsströmmar genom att göra publiken en del av deras varumärke (tidningar, TV-kanaler m.m.) och samtidigt stärka och återskapa relationen och lojaliteten dem emellan.

Breakit, Society icon vill göra dig till influencer – expanderar i krisen: Läs artikel

Let's talk!

Let us improve your marketing and brand loyalty! Turn your consumers and fans into your extended marketing department, build a brand community, do cost and time efficient campaigns - Everyone's influence counts.

Direct Clients

Alexander Kloow, Sales Director 

Former sales at Schibsted. 8+ years of experience in the media industry.  

alexander@societyicon.com

+4670-930 14 38

Media Agency

Marcus Börjel, Head of Media Agencies 

4+ years in MarTech and business development 

marcus@societyicon.com

+4670-499 54 11

ICON Events

Merelle Yakoub, Partner & Head of Events 

5+ years of experience in creative sales and events.

merelle@societyicon.com

+4670-044 16 25

  • TikTok
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube